NDIKIMI DHE PËRDORIMI I DIGJITALIZIMIT TË TRASHËGIMISË KULTURORE

Salihi, Agron (2018) NDIKIMI DHE PËRDORIMI I DIGJITALIZIMIT TË TRASHËGIMISË KULTURORE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 195-197. ISSN 2545-4919

[img] Text
32.pdf

Download (747kB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia...

Abstract

Me zhvillimin e teknologjisë digjitale, u bë një hap i madh i digjitalizimit të materialeve të ndryshme. Me paraqitjen e internetit dhe përhapjen e tij, erdhi deri te masivizimi i përmbajtjeve digjitale. Përpara se të masivizohej ky proces i konvertimit të përmbajtjeve të ndryshme, ekzistonte një mënyrë tjetër e ruajtjes së materialeve në një format tjetër, nga të cilët ishin të krijuara, si në formë të fotografisë, incizimit audio, filmimit apo mikrofilmit. Me paraqitjen e mjeteve audio-vizuale, si: fotografia, filmi, teknikat audio-vizuale, njihen si kontribut në regjistrimin e të mirave kulturore. Fotografimi i objekteve, ngjarjeve, njerëzve etj. dhe me paraqitjen e filmit, si mënyrë e regjistrimit, me çka janë filmuar materiale të rëndësishme, ne sot mësojmë më shumë për ngjarjet që janë zhvilluar në të kaluarën.

Item Type: Article
Subjects: A General Works > AI Indexes (General)
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Art
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 06 Jun 2019 20:16
Last Modified: 06 Jun 2019 20:16
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/208

Actions (login required)

View Item View Item