Items where Subject is "A General Works > AI Indexes (General)"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | D | F | G | H | I | L | M | O | R | S | T | X | Z | Ç | Д
Number of items at this level: 56.

A

AJDINI-MURTEZI, Shejnaze and SALIU, Besa (2019) LINGUISTIC INTERFERENCES - ANALYSING THE ERRORS MADE BY ALBANIAN STUDENTS WHILE LEARNING A FOREIGN LANGUAGE. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 150-161. ISSN 2671-3012

Adili, Hadis (2018) Implementation of graphical programming languages in automation and control processes using PLC controllers. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 78-85. ISSN 2671-3047

Ahmeti, Nuridin (2018) SHQIPTARËT E KOSOVËS SIPAS NJË REPORTAZHI TË REDKATORIT TË GAZETËS “AL -AHRAM” TË EGJIPTIT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 230-234. ISSN 2545-4919

Ajdini, Florim (2019) MANDARIN-CHINESE, ALBANIAN AND ENGLISH VERBS, SEEN FROM THE PERSPECTIVE OF THE GRAMMATICAL TENSES. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 59-70. ISSN 2671-3012

Alili, Imer (2019) THE OBJECTIVES AND FEASIBILITY OF LINGUISTICS IN THE MODERN ERA AND THE ROLE OF THE ALBANIAN LANGUAGE IN CONTEXT. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 92-97. ISSN 2671-3012

Alili Rexhepi, Zejnepe (2018) LIRIKA MBIJETESE NË KOHËN E PAKOHË “Kohë e djegur në bebëza” - Ibrahim Kadriu. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 165-170. ISSN 2545-4919

Alimi, Dervish (2019) FUNCTIONAL CORRELATIONS BETWEEN PHRASES AND SENTENCE ELEMENTS. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 50-58. ISSN 2671-3012

Andreea Dragoescu URLICA, Alina (2019) LANGUAGE LEARNING STRATEGIES OF TERTIARY EFL LEARNERS – A COMPARATIVE STUDY. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 104-112. ISSN 2671-3012

Aruçi, Sedat and Sinani, Feta (2018) Basic factors impact on the Development and Modernization of the Road Infrastructure in the Republic of Macedonia. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 57-67. ISSN 2671-3047

Asani, Zemerart and Ferit, Idrizi (2018) An approach to tune Controller parameters via Bio-inspired evolutionary optimization strategy (µ + λ). JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 68-77. ISSN 2671-3047

B

Brako, Zenepe (2019) THE SYMBOL OF THE SERPENT IN ALBANIAN LITERATURE. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 170-176. ISSN 2671-3012

Buqinca, Arianit and Culaj, Ilir (2018) FIGURINA E NEOLITIT TË HERSHËM E ZBULUAR KOHËT E FUNDIT NË ULPIANË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 188-191. ISSN 2545-4919

Buqinca, Arianit and Hoxha, Zana (2018) KONTRIBUTI I HULUMTUESVE TË HUAJ PËR QYTETIN ANTIK TË ULPIANËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 183-187. ISSN 2545-4919

D

Danilovska, Marina (2019) THE NOVEL „BALKANVAVILONCI“ BY LUAN STAROVA. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 120-124. ISSN 2671-3012

F

Farizi, Arlind (2019) THE CHARACTER OF KADARE IN RELATION TO TIME AND SPACE. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 18-24. ISSN 2671-3012

Farizi, Arlind (2018) DY KOHËT E PERSONAZHIT KADAREAN. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 156-161. ISSN 2545-4919

G

Gjika, Kastriot (2018) EKZILI SI FJALË ÇELËS NË INTERPRETIMIN E POEZISË SË FAN S. NOLIT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 136-140. ISSN 2545-4919

H

Hasa, Xhevdet (2018) Antilock Braking System. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 95-104. ISSN 2671-3047

Hasa, Xhevdet (2018) Antilock Braking System. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 105-111. ISSN 2671-3047

Hasanaj, Hekuran (2018) SEKSUALITETI APO DASHURIA E MUNGUAR NË ROMANIN “E ZEZA DHE E KUQJA” TË MEHMET KRAJËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 171-173. ISSN 2545-4919

Hysenaj, Valdet (2019) SOCIOONOMASTICS - THE NEW SCIENTIFIC DISCIPLINE OF LANGUAGE. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 150-161. ISSN 2671-3012

I

Idrizi, Ferit and Kacani, Jorgaq and Zeqiri, Nderim (2018) An algorithm design for fast tuning of non-linearity control. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 44-49. ISSN 2671-3047

Ilazi, Miranda (2019) CHANGES IN THE EDUCATION SYSTEM. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 133-140. ISSN 2671-3012

Ilija, Tanackov and Dejan, Aleksić and Gordan, Stojić (2018) Original scientific paper Impact of cyclic external factor of Moon phases on the risk of Railway Accidents occurrence. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 28-43. ISSN 2671-3047

Iseini, Gjuliano and Çeliku, Xhyla (2019) CODE-SWITCHING AND CODE-MIXING AS SPECIFIC CULTURAL OCCURENCES IN EVERYDAY CONVERSATIONS BETWEEN GERMANS AND ALBANIANS IN SWITZERLAND. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 71-82. ISSN 2671-3012

Islami, Vesel (2018) TIPOLOGJIA E ROMANIT PËR FËMIJË NË KOSOVË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 174-179. ISSN 2545-4919

Ismaili, Fatmir and Bexheri, Zamira and Rushiti, Muhamedin (2019) UREMIC PLEURITIS. ACTA MEDICA BALKANICA International Journal of Medical Sciences, 4 (7-8). pp. 31-35. ISSN 2545-4870

Ismaili, Nexhbedin (2018) The importance of architecture and hardware specifications in Programmable Logic Controllers. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 86-94. ISSN 2671-3047

L

Laçi, Leonora (2018) ÇËSHTJA E KOSOVËS NË MARRËDHËNIET SHQIPTAROJUGOSLLAVE 1945-1948. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 235-239. ISSN 2545-4919

Leka, Arian (2018) TJETRI NË KRIJIMTARINË E SHKRIMTARIT JOVAN NIKOLADIS DHE HETERONIMIA SIKRIJUESE E IDENTITETIT VIRTUAL. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 145-150. ISSN 2545-4919

Lila, Jolanda (2018) KOMUNIKIMI I LETËRSISË SË EKZILIT ME SISTEMIN LETRAR KOMBËTAR: RASTI I MARTIN CAMAJT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 141-144. ISSN 2545-4919

Luku, Esilda (2018) SHQIPËRIA DHE SHQIPTARËT NË UDHËPËRSHKRIMET E POLITIKANIT FRANCEZ JUSTIN GODART. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 219-229. ISSN 2545-4919

M

Maksuti, Rrahim and Osmani, Hysni and Mehmeti, Hamit and Idrizi, Hasan and Rama, Mursel (2018) Selection of filler materials for submerged arc welding of steel pipes. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 50-56. ISSN 2671-3047

Muhadri, Besim (2019) LITERATURE OF ALBANIANS IN AMERICA AND ITS INTEGRATION IN NATIONWIDE LITERATURE. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 34-42. ISSN 2671-3012

Mulliqi, Haqif (2018) TEKNOLOGJIA E RE E KOMUNIKIMIT DHE NDËRVEPRIMI I FAKTORËVE STRUKTURORË, INSTITUCIONAL DHE SOCIOEKONOMIK NË ETIKËN GAZETARESKE NË KOSOVË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 243-258. ISSN 2545-4919

Mulliqi, Shpresë (2018) ROLI I TEKNOLOGJISË INFORMATIVE NË NDËRTIMIN E IDENTITETIT TË DIASPORËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 259-270. ISSN 2545-4919

O

Omeri, Armand (2019) TRACES IN TERMINOLOGY PROPERTY OF ANTON M. XANONI S.J. IN HIS WORK GRAMATIKA SHQYP, SHKODËR, 1909. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 259-33. ISSN 2671-3012

Osmani, Ismet (2019) LESSON OF ALBANIAN LANGUAGE, COMPETENCES AND LEVEL OF LEARNING BY SCHOOL CURRICULUM. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 98-103. ISSN 2671-3012

R

Ramadani, Shadan (2018) DEZERTIMI SI MOTIV LETRAR NË VEPRAT E ALFRED ANDERSCH-IT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 121-131. ISSN 2545-4919

S

Salihi, Agron (2018) NDIKIMI DHE PËRDORIMI I DIGJITALIZIMIT TË TRASHËGIMISË KULTURORE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 195-197. ISSN 2545-4919

Salihi, Salajdin (2018) POLLOGU SIPAS GJORÇE PETROVIT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 209-218. ISSN 2545-4919

Salihu, Salajdin (2018) ARMËTARIA NË TETOVË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 192-194. ISSN 2545-4919

Saliu, Dëfrim and VISOKA, Avdi (2019) THE CONTEMPORARY RECEPTION OF SARTRE’S WORK. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 43-49. ISSN 2671-3012

Shabani, Emine and Veseli, Esmije (2018) INTERKULTURALIZMI NË VEPRËN E REXHEP QOSJES. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 151-155. ISSN ISSN: 2545-4919

Smaqi, Laura (2018) MËRGIMI SI GJENERUES BOTË KRIJIMESH/KUPTIMESH TE KOLIQI. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 132-135. ISSN 2545-4919

Spasovska, Marina and Danilovska, Marina (2019) THE MACEDONIAN AND THE ALBANIAN LANGUAGE IN INTERNET COMMUNICATION AMONG THE YOUNG POPULATION. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 125-132. ISSN 2671-3012

Sulejmani, Berton (2018) KATEDRA E GJUHËS DHE LETËRSISË SHQIPE E UNIVERSITETIT TË TETOVËS -VATËR E ZHVILLIMIT TË GJUHËS SHQIPE DHE E PËRGATITJES SË KUADRIT ARSIMOR E SHKENCOR (1994 – 2018). ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 275-282. ISSN 2545-4919

Sulejmani, Selam (2018) VEPRIMTARIA RADIODIFUZIVE E RADIO TETOVËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 271-275. ISSN 2545-4919

T

TOTAJ, Gjylë (2019) „THE SKIN OF THE DOG“ AND PRESENCE OF THE MYTHOLOGICAL BEING. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 83-91. ISSN 2671-3012

X

Xhelili, Marigonë (2019) THE CONTRIBUTION OF ALBANIAN PLAYWRIGHTS FROM MACEDONIA TO ALBANIAN DRAMATURGY. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 113-119. ISSN 2671-3012

Z

Z. Shutaj, Mumin (2018) PËRÇAPJE NËPËR VEPRËN E SEVASTI QIRIAZIT “JETA IME” VËSHTRUAR NGA KËNDI I TRASHËGIMISË ETNOKULTURORE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 198-296. ISSN 2545-4919

Zenku, Imer (2018) Development aspects and targets of RES. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 9-17. ISSN 2671-3047

Zeqiri, Nderim and Idrizi, Ferit (2018) Software management and algorithms for real-time control systems. JAS - SUT Journal of Applied Sciences-SUT, 4 (7-8). pp. 18-27. ISSN 2671-3047

Zulbeari, Albulena (2019) MICROTOPONYMS OF THE XHEPÇISHT VILLAGE AND POROJ. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 11-17. ISSN 2671-3012

Ç

Çeliku, Xhyla and Iseini, Gjuliano and Çeliku, Arbër (2019) CONCEPTUAL METAPHORS IN THE ALBANIAN POLITICAL DISCOURSE AND THEIR MEANING. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 7 (11-12). pp. 162-169. ISSN 2671-3012

Д

ДАНИЛОВСКА, МАРИНА (2018) СВЕТОТ НА СОНОТ ВО РОМАНОТ “ПАЛАТАТА НА СОНИШТАТА” ОД ИСМАИЛ КАДАРЕ. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 162-164. ISSN 2545-4919

This list was generated on Mon Jul 6 22:36:49 2020 CEST.