RRETH KONTRIBUTIT ALBANOLOGJIK TË ARMIN HETZER

Maksuti, Izer (2018) RRETH KONTRIBUTIT ALBANOLOGJIK TË ARMIN HETZER. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 27-34. ISSN 2545-4919

[img] Text
3.pdf

Download (1MB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia...

Abstract

Është i njohur kontributi i studiuesve të huaj, sidomos i atyre gjermanë dhe austriakë në fushë të albanologjisë. Një ndër përfaqësuesit më të njohur të pjesës së dytë të shek. XX është edhe albanologu gjerman Armin Hetzer. Në këtë kumtesë kemi për qëllim të japim një pasqyrë përmbledhëse rreth kontributit të tij albanologjik. Duke nisur me studimet e shumta për gjuhën shqipe, do të ndalemi sidomos te 3 kryeveprat e tij: fjalori “Shqip-gjermanisht / gjermanisht – shqip”, libri (së bashku me Zuzana Finger) për mësimin e gjuhës së njësuar letrare shqipe dhe vepra e tij kryesore, punimi i habilitimit: “Nominalisierung und verbale Einbettung in Varietäten des Albanischen“ (Substantivimi dhe ndërkallja verbale në gjuhën e shkruar të sotme shqipe). Në fund jemi munduar të përmbledhim në një bibliografi sa më të plotë të gjithë kontributin e tij albanologjik.

Item Type: Article
Subjects: P Language and Literature > PN Literature (General)
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Art
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 07 Jun 2019 08:59
Last Modified: 07 Jun 2019 08:59
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/233

Actions (login required)

View Item View Item