Items where Subject is "P Language and Literature > PN Literature (General)"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Jump to: A | B | D | G | H | K | L | M | S | T | Y | М | С
Number of items at this level: 23.

A

AJDINI-MURTEZI, Shejnaze and SALIU, Besa (2018) MITI LETRAR TE ROMANI SHKRETËTIRA I LE CLÉZIO. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 6 (9-10). pp. 135-140. ISSN 2671-3012

Abdullahi, Aferdita (2018) HUAZIMET SLLAVE NË GEGËRISHTEN E KOSOVËS PERËNDIMORE DHE JUGPERËNDIMORE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 57-61. ISSN 2545-4919

Agushi, Sadat (2018) STUDIMET E VACLLAV CIMOHOVSKIT PËR GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 91-94. ISSN 2545-4919

B

BALLAZHI, Zeni (2018) TË ZBULOSH DIÇKA APO TË MERRESH ME ZANAT. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 6 (9-10). pp. 141-145. ISSN 2671-3012

Bakiu, Donika (2018) MIKROTOPONOMIA E FSHATIT GAJRE NGA ASPEKTI SOCIOLINGUISTIK DHE ETNOKULTUROR. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 110-113. ISSN 2545-4919

Berisha, Naim (2018) KONTRIBUTI I ALBANOLOGES MARIJA HRISTOVA GEORGIEVA PËR TË FOLMEN E FSHATIT MANDRICË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 75-78. ISSN 2545-4919

Bushaj, Majlinda (2018) PRANIA E GJUHËTARËVE ALBANOLOGË GJERMANË NË OPUSIN E PROF. DR. DAVID LUKËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 35-45. ISSN 2545-4919

D

DURMISHI, Izmit (2018) KONGRESI I MANASTIRIT – NGJARJE MADHORE PËR NJËSIMIN E ALFABETIT TË SHQIPES. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 22-26. ISSN 2545-4919

G

Gashi, Muharrem (2018) ASPEKTE TË KONTRIBUTIT TË ALBANOLOGËVE TË HUAJ NË STUDIMIN E TË FOLMEVE TË PRIZRENIT DHE RRETHINËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 79-86. ISSN 2545-4919

H

HAJDARI-QAMILI, Ajten (2018) SHQIPJA DHE VLLAHISHTJA NË QARKUN E STRUGËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 50-56. ISSN 2545-4919

K

Krasniqi, Labinot (2018) ERIC HAMP PËR ZHVILLIMET E LARINGALEVE I.E. NË GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 46-49. ISSN 2545-4919

L

Leka, Arian (2018) MOTIVE SHTEGTARE, ELEMENTE MITIKE DHE KRIJESA IMAGJINARE NË EPIKËN SHQIPTARE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 117-120. ISSN 2545-4919

M

M.Gashi, Sejdi (2018) KONTRIBUTI I RAJKO NAHTIGALIT PËR GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 71-74. ISSN 2545-4919

Maksuti, Izer (2018) RRETH KONTRIBUTIT ALBANOLOGJIK TË ARMIN HETZER. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 27-34. ISSN 2545-4919

Maxhuni, Abdurrahim (2018) KONTRIBUTI I STUDIUESVE TË HUAJ NË FUSHËN E ALBANOLOGJISË NË REVISTAT SHKENCORE NË KOSOVË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 65-70. ISSN 2545-4919

S

SALIU, Dëfrim and VISOKA, Avdi (2018) NEVERIA E SARTRE-IT SI KONCEPT ABSURD PËR JETËN. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 6 (9-10). pp. 32-40. ISSN 2671-3012

Sadiki, Rejhan (2018) KONTRIBUTI I GJUHËTARIT DANEZ HOLGER PEDERSEN PËR GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 62-64. ISSN 2545-4919

Sulejmani, Berton (2018) KONTRIBUTI I STUDIUESVE TË HUAJ NGA UNIVERSITETET E PERANDORISË SË AUSTRO-HUNGARISË PËR ZHVILLIMIN E GJUHËS DHE SHKOLLËS SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 13-21. ISSN 2545-4919

T

TOTAJ, Gjylë (2018) LETËRSIA EVROPIANE DHE LETËRSIA SHQIPE – ANALIZË KRAHASIMTARE. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 6 (9-10). pp. 70-75. ISSN 2671-3012

Y

YMERAJ, Ermira and SHABANI, Emine (2018) SHTRESIMET NARRATIVE DHE VEÇORITË NË DISA ROMANE TË PETRO MARKOS, ERNEST HEMINGWAY-IT DHE ERICH MARIA REMARQUE. FILOLOGJIA International Journal of Human Sciences, 6 (9-10). pp. 41-49. ISSN 2671-3012

М

МАРКОВИЌ, МИХАЈЛО and НОВОТНИ, СОЊА (2018) ПРИДОНЕСОТ НА ВИКТОР ФРИДМАН ВО ПРОУЧУВАЊЕТО НА АЛБАНСКИОТ ЈАЗИК КАКО ДЕЛ ОД БАЛКАНСКАТА ЈАЗИЧНА ЛИГА. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 102-109. ISSN 2545-4919

С

СПАСОВСКА, Марина (2018) ТУРЦИЗМИТЕ КАКО НЕРАЗДЕЛЕН ДЕЛ ОД ЛЕКСИКАТА НА ТЕТОВСКИОТ ГОВОР. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 87-90. ISSN 2545-4919

СПАСОВСКА, Марина (2018) БАЛКАНСКИОТ ТИП НА ИДНОТО ВРЕМЕ ВО МАКЕДОНСКИОТ И ВО АЛБАНСКИОТ ЈАЗИК. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 95-101. ISSN 2545-4919

This list was generated on Mon Jul 6 21:15:40 2020 CEST.