SHQIPJA DHE VLLAHISHTJA NË QARKUN E STRUGËS

HAJDARI-QAMILI, Ajten (2018) SHQIPJA DHE VLLAHISHTJA NË QARKUN E STRUGËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 50-56. ISSN 2545-4919

[img] Text
6.pdf

Download (2MB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia...

Abstract

Gjuhët, sikurse edhe kulturat, rrallëherë e kënaqin vetveten. Nevoja e folësit për marrëdhënie ndërgjuhësore paraqitet kur një gjuhë është në kontakt të drejtpërdrejtë ose të tërthortë me një gjuhë fqinje ose me gjuhën e folësve të cilët e kanë pushtetin, forcën apo kulturën sunduese. Kjo marrëdhënie mund të jetë miqësore apo armiqësore, sepse mund të ndikojë për zhvillimin e ndonjë biznesi ose të konspirojë në shkëmbimin e vlerave shpirtërore (shkencë, religjion), por edhe mund të ndrydhë apo të shuajë një gjuhë dhe kulturë të tërë.

Item Type: Article
Subjects: P Language and Literature > PN Literature (General)
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Art
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 07 Jun 2019 08:59
Last Modified: 07 Jun 2019 08:59
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/236

Actions (login required)

View Item View Item