HUAZIMET SLLAVE NË GEGËRISHTEN E KOSOVËS PERËNDIMORE DHE JUGPERËNDIMORE

Abdullahi, Aferdita (2018) HUAZIMET SLLAVE NË GEGËRISHTEN E KOSOVËS PERËNDIMORE DHE JUGPERËNDIMORE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 57-61. ISSN 2545-4919

[img] Text
7.pdf

Download (1MB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia...

Abstract

Leksiku popullor i shqipes është pasqyra më e mirë e rrethanave historike, ekonomike, kulturore e politike të popullit tonë. Duke qenë i tillë, është mjaft me rëndësi të gjurmohet e të trajtohet, jo vetëm për të gjetur brenda tij historinë, por edhe për të dhënë një pasqyrë sa më reale për gjendjen e tij të sotme. Prandaj në këtë punim kemi trajtuar leksikun e gegërishtes së Kosovës Perëndimore e Jugperëndimore, konkretisht huazimet sllave, të cilat kanë hyrë në këto të folme në rrjedhë të kohës. Trajtimin e këtij leksiku e kemi bërë në dy këndvështrime: sipas formimit dhe sipas fushave leksikore a tematike.

Item Type: Article
Subjects: P Language and Literature > PN Literature (General)
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Art
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 07 Jun 2019 09:00
Last Modified: 07 Jun 2019 09:00
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/237

Actions (login required)

View Item View Item