KONTRIBUTI I ALBANOLOGES MARIJA HRISTOVA GEORGIEVA PËR TË FOLMEN E FSHATIT MANDRICË

Berisha, Naim (2018) KONTRIBUTI I ALBANOLOGES MARIJA HRISTOVA GEORGIEVA PËR TË FOLMEN E FSHATIT MANDRICË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 75-78. ISSN 2545-4919

[img] Text
11.pdf

Download (1MB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia...

Abstract

Studimet gjuhësore për të folmet e diasporës arbëreshe për një kohë të gjatë kanë qenë fokus i studiuesve të ndryshëm, veçanërisht të folmet arbëreshe të Italisë dhe Greqisë. Krahas tyre, vëmendje i është kushtuar edhe të folmes shqipe të katundit Mandrica në Bullgari. Për këtë të folme kanë shkruar Dh. S. Shuteriqi, M. Domi, B. Sokolova, Gj. Shkurtaj etj. Objekt trajtimi në këtë kumtesë është një kontribut tjetër për këtë ishull gjuhësor të shqipes, pra “Fjalori bisedimor bullgarisht-shqip me fjalorth” i studiueses mandricase Marija Hristova Georgieva.

Item Type: Article
Subjects: P Language and Literature > PN Literature (General)
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Art
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 07 Jun 2019 09:00
Last Modified: 07 Jun 2019 09:00
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/241

Actions (login required)

View Item View Item