ROLI I MEDIEVE NË MBULIMIN AKTIVITETEVE ZGJEDHORE TË SUBJEKTEVE POLITIKE SERBE NË MEDIET VENDOR GJATË ZGJEDHJEVE PARLAMENTARE 2014-TË

Mulliqi, Shpresë (2019) ROLI I MEDIEVE NË MBULIMIN AKTIVITETEVE ZGJEDHORE TË SUBJEKTEVE POLITIKE SERBE NË MEDIET VENDOR GJATË ZGJEDHJEVE PARLAMENTARE 2014-TË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 6 (11-12). pp. 197-210. ISSN 2545-4919

[img] Text
29.pdf

Download (8MB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia

Abstract

Një prej temave që zë vend të rëndësishëm në diskursin politik, por edhe atë të opinionkrijuesve, e që nxitë debate të vazhdueshme, është tema mbi mediet dhe rolin e tyre gjatë fushatës zgjedhore . Roli i medieve është i pakontestueshëm, ngaqë ato gjithashtu konsiderohen edhe si garantuese kryesore për funksionimin e demokracisë. Kjo, sepse, në ditët e sotme, më shumë se kurdoherë, subjektet politike publikut dhe votuesve potencial iu qasen më shumë përmes medieve se sa personalisht . Prandaj, mënyra në të cilën mediet e mbulojnë fushatën është e një rëndësie vendimtare, meqenëse mediet janë një burim i pashtershëm i informacionit dhe një platformë e rëndësishme për diskutim gjatë zgjedhjeve. Ndaj, ky punim e ka për qëllim që të sqarojë se si, në zgjedhjet e parakohshme të vitit 2014 në Kosovë, u mbulua fushata zgjedhore e partive serbe në vend, me theks të veçantë të Listës Serbe e cila, në këto zgjedhje u fut në zgjedhje, pa e fshehur ambicien që të bëhet pengesë e zhvillimit të institucioneve të Kosovës, sipas instruksioneve të Beogradit.

Item Type: Article
Subjects: P Language and Literature > P Philology. Linguistics
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Humanities
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 17 Sep 2019 12:19
Last Modified: 17 Sep 2019 12:19
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/327

Actions (login required)

View Item View Item