GJUHA E TË RINJVE NË RRJETET SOCIALE

Bakiu, Donika (2019) GJUHA E TË RINJVE NË RRJETET SOCIALE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 6 (11-12). pp. 239-242. ISSN 2545-4919

[img] Text
33.pdf

Download (1MB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia

Abstract

Ky studim, i cili ka për objekt studimi gjuhën shqipe në rrjetet sociale kryesisht gjuhën tek të rinjtë , synon të jep një pamje të përgjithshme, sa më tërësore të shqipes së shkruar në rrjetet sociale. Gabimet drejtshkrimore të shumta që bëjnë në biseda, komente etj. Në këtë punim do të ketë shembuj nga rrjetet sociale ku bëjnë gabime drejtshkrimore tërinjtë. Studimi ynë nuk është për herë te parë që bëhet. Ne kishim disa modele të trajtimeve, por shpresojmë se ky punim do të ketë vlerë sepse jemi munduar të nxjerrim në pah shumë gjëra.Vihet re se fjalët shkruhen përgjithësisht pa zanore. Prirja për të shkurtuar fjalët vihet re sidomos tek fjalët me shumë rrokje (fjalët e gjata) apo edhe shprehjeve gjuhësore. Mund të themi se është krijuar një ‘’kod i përzier’’ në komunikim çka e bën atë të vështirësohet. Do të përmendim: shkurtimet, zëvendësimi i shkrimit me shenja të tjera grafike, kombinime të këtyre lloj shenjash me njëra tjetrën,përdorimi i shenjave të pikësimit dhe lloji i tyre etj.

Item Type: Article
Subjects: P Language and Literature > P Philology. Linguistics
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Humanities
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 17 Sep 2019 12:19
Last Modified: 17 Sep 2019 12:19
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/331

Actions (login required)

View Item View Item