SINONIMIK I ILUSTRUAR PËR FËMIJË (THESAURUS)

Kalldremxhiu, Nikoleta (2021) SINONIMIK I ILUSTRUAR PËR FËMIJË (THESAURUS). International Journal of Albanology, 8 (15-16). pp. 156-167. ISSN 2545-4919

[img] Text
ALBANOLOGJIA 15-16 -FINAL-156-167.pdf

Download (554kB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia...

Abstract

Qëllimi i këtij mëtimi ishte nxjerra e sinonimeve dhe antonimeve prej grupeve të fjalëve që dalin në fushën semantike të botës shpirtërore dhe materiale të fëmijëve. Kjo do t’i shërbejë paraqitjes së tyre në një sinonimik të ilustruar për fëmijë. Duke shfrytëzuar fushën leksikore dhe togfjalëshin si burim i parë i kontekstit, përzierja e deduksionit me induksionin si metodologji bëri më të lehtë saktësinë e arritjes sonë e për rrjedhim fëmijën që do të zhvillohet nëpërmjet fjalorit. Punimi jep qasje të zbërthimit gjuhësor të togfjalëshit duke e bërë këtë të fundit burim të sinonimive të reja të botës së fëmijëve. Ideja se mësimi i gjuhës bëhet më mirë me togfjalësha, është vërtetur duke sjellë shembuj konkretë të potencialit të tyre, si instrument që i shton kompetencës komunikative të fëmijëve thellësi, ngjyra dhe variacione leksikore.

Item Type: Article
Subjects: P Language and Literature > PN Literature (General)
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Humanities
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 02 Oct 2021 21:28
Last Modified: 02 Oct 2021 21:28
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/825

Actions (login required)

View Item View Item