KONTRIBUTI I RAJKO NAHTIGALIT PËR GJUHËN SHQIPE

M.Gashi, Sejdi (2018) KONTRIBUTI I RAJKO NAHTIGALIT PËR GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 71-74. ISSN 2545-4919

[img] Text
10.pdf

Download (1MB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia...

Abstract

Në këtë punim kemi marrë në shqyrtim kontributin e linguistit slloven Rajko Nahtigal për shqipen dhe shqiptarët. Siç dihet , ndihmesat e albanologëve të huaj për shqipen, në të gjitha drejtimet janë të shënuara në historinë e albanologjisë përgjithësisht, por rasti i sllovenit, Nahtigal është i veçantë, sepse ai u angazhua edhe në Komisinë Letrare Shqipe të Shkodrës ( 1916-1917), ngjarje kjo prej më të rëndësishmeve për fatin e shqipes. Prandaj, ky studiues sipas nesh paraqet një interes të veçantë për albanologjinë përgjithësisht e për shqipen veçanërisht.

Item Type: Article
Subjects: P Language and Literature > PN Literature (General)
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Art
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 07 Jun 2019 09:00
Last Modified: 07 Jun 2019 09:00
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/240

Actions (login required)

View Item View Item