MEDIA HYBRIDITY AND ALBANIAN POLITICAL PARTIES IN RNM, THE RELATIONSHIP BETWEEN THEM

MURSELI, Faton and Mjekiqi, Behar (2022) MEDIA HYBRIDITY AND ALBANIAN POLITICAL PARTIES IN RNM, THE RELATIONSHIP BETWEEN THEM. International Journal of Albanology, 9 (17-18). pp. 109-115. ISSN 2545-4919

[img] Text
ALBANOLOGJIA 17-18 - 2022-109-115.pdf - Published Version

Download (536kB)
Official URL: https://sites.google.com/unite.edu.mk/albanologjia...

Abstract

Në kuptimin e përgjithshëm komunikimi i sotëm politik, partitë politike-qytetarë ose organizatë-opinion publik ka avancuar me zhvillimin e teknikës dhe të teknologjisë. Mediat tradicionale janë shumë pak të përdorura në kohën e sotme në krahasim me mediat e reja dhe si pasojë edhe ndikimi i mediave të reja mbi opinionin publik është shumë më i madh. Kjo vjen si rezultat i shtrirjes më të madhe të informacionit, shkurtesës së kohës së informimit dhe mundësinë e qytetarisë aktive. Në lidhje me këtë, në procesin e informimit përmes mediave të reja gjithnjë e më shumë përdorim sot termet e reja si “media hibride”, “komunikim hibrid” etj. Ky hulumtim nëpërmjet metodës së intervistimit ka për qëllim të vë në pah definimet e termeve të reja komunikologjike, si dhe ndikimin e tyre në jetën sociale në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Në fokus të hulumtimit janë kryesisht partitë politike shqiptare në RMV, dhe hulumtimi përpiqet të vlerësojë nivelin e përdorimit të “komunikimeve hibride” nga to (partitë politike). Me anë të këtij hulumtimi dëshirojmë të arrijmë në përfundime konkrete mbi mangësitë komunikologjike parti politike – opinion publik, të cilat vlerësojmë se ndikojnë në mirëqenien e përgjithshme qytetare.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Komunikimi, hibriditeti, mediat, partitë politike
Subjects: A General Works > AZ History of Scholarship The Humanities
P Language and Literature > PG Slavic, Baltic, Albanian languages and literature
Divisions: Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Humanities
Depositing User: Unnamed user with email zshi@unite.edu.mk
Date Deposited: 14 Sep 2022 13:27
Last Modified: 14 Sep 2022 13:27
URI: http://eprints.unite.edu.mk/id/eprint/906

Actions (login required)

View Item View Item