Items where Division is "Faculty of Law, Arts and Social Sciences > School of Art" and Year is 2018

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type | No Grouping
Jump to: A | B | D | F | G | H | I | K | L | M | R | S | Z | Д | М | С
Number of items: 42.

A

Abdullahi, Aferdita (2018) HUAZIMET SLLAVE NË GEGËRISHTEN E KOSOVËS PERËNDIMORE DHE JUGPERËNDIMORE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 57-61. ISSN 2545-4919

Agushi, Sadat (2018) STUDIMET E VACLLAV CIMOHOVSKIT PËR GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 91-94. ISSN 2545-4919

Ahmeti, Nuridin (2018) SHQIPTARËT E KOSOVËS SIPAS NJË REPORTAZHI TË REDKATORIT TË GAZETËS “AL -AHRAM” TË EGJIPTIT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 230-234. ISSN 2545-4919

Alili Rexhepi, Zejnepe (2018) LIRIKA MBIJETESE NË KOHËN E PAKOHË “Kohë e djegur në bebëza” - Ibrahim Kadriu. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 165-170. ISSN 2545-4919

B

Bakiu, Donika (2018) MIKROTOPONOMIA E FSHATIT GAJRE NGA ASPEKTI SOCIOLINGUISTIK DHE ETNOKULTUROR. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 110-113. ISSN 2545-4919

Berisha, Naim (2018) KONTRIBUTI I ALBANOLOGES MARIJA HRISTOVA GEORGIEVA PËR TË FOLMEN E FSHATIT MANDRICË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 75-78. ISSN 2545-4919

Buqinca, Arianit and Culaj, Ilir (2018) FIGURINA E NEOLITIT TË HERSHËM E ZBULUAR KOHËT E FUNDIT NË ULPIANË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 188-191. ISSN 2545-4919

Buqinca, Arianit and Hoxha, Zana (2018) KONTRIBUTI I HULUMTUESVE TË HUAJ PËR QYTETIN ANTIK TË ULPIANËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 183-187. ISSN 2545-4919

Bushaj, Majlinda (2018) PRANIA E GJUHËTARËVE ALBANOLOGË GJERMANË NË OPUSIN E PROF. DR. DAVID LUKËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 35-45. ISSN 2545-4919

D

DURMISHI, Izmit (2018) KONGRESI I MANASTIRIT – NGJARJE MADHORE PËR NJËSIMIN E ALFABETIT TË SHQIPES. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 22-26. ISSN 2545-4919

F

Farizi, Arlind (2018) DY KOHËT E PERSONAZHIT KADAREAN. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 156-161. ISSN 2545-4919

G

Gashi, Muharrem (2018) ASPEKTE TË KONTRIBUTIT TË ALBANOLOGËVE TË HUAJ NË STUDIMIN E TË FOLMEVE TË PRIZRENIT DHE RRETHINËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 79-86. ISSN 2545-4919

Gjika, Kastriot (2018) EKZILI SI FJALË ÇELËS NË INTERPRETIMIN E POEZISË SË FAN S. NOLIT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 136-140. ISSN 2545-4919

H

HAJDARI-QAMILI, Ajten (2018) SHQIPJA DHE VLLAHISHTJA NË QARKUN E STRUGËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 50-56. ISSN 2545-4919

Hasanaj, Hekuran (2018) SEKSUALITETI APO DASHURIA E MUNGUAR NË ROMANIN “E ZEZA DHE E KUQJA” TË MEHMET KRAJËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 171-173. ISSN 2545-4919

I

Islami, Vesel (2018) TIPOLOGJIA E ROMANIT PËR FËMIJË NË KOSOVË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 174-179. ISSN 2545-4919

K

Krasniqi, Labinot (2018) ERIC HAMP PËR ZHVILLIMET E LARINGALEVE I.E. NË GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 46-49. ISSN 2545-4919

L

Laçi, Leonora (2018) ÇËSHTJA E KOSOVËS NË MARRËDHËNIET SHQIPTAROJUGOSLLAVE 1945-1948. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 235-239. ISSN 2545-4919

Leka, Arian (2018) MOTIVE SHTEGTARE, ELEMENTE MITIKE DHE KRIJESA IMAGJINARE NË EPIKËN SHQIPTARE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 117-120. ISSN 2545-4919

Leka, Arian (2018) TJETRI NË KRIJIMTARINË E SHKRIMTARIT JOVAN NIKOLADIS DHE HETERONIMIA SIKRIJUESE E IDENTITETIT VIRTUAL. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 145-150. ISSN 2545-4919

Lila, Jolanda (2018) KOMUNIKIMI I LETËRSISË SË EKZILIT ME SISTEMIN LETRAR KOMBËTAR: RASTI I MARTIN CAMAJT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 141-144. ISSN 2545-4919

Luku, Esilda (2018) SHQIPËRIA DHE SHQIPTARËT NË UDHËPËRSHKRIMET E POLITIKANIT FRANCEZ JUSTIN GODART. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 219-229. ISSN 2545-4919

M

M.Gashi, Sejdi (2018) KONTRIBUTI I RAJKO NAHTIGALIT PËR GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 71-74. ISSN 2545-4919

Maksuti, Izer (2018) RRETH KONTRIBUTIT ALBANOLOGJIK TË ARMIN HETZER. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 27-34. ISSN 2545-4919

Maxhuni, Abdurrahim (2018) KONTRIBUTI I STUDIUESVE TË HUAJ NË FUSHËN E ALBANOLOGJISË NË REVISTAT SHKENCORE NË KOSOVË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 65-70. ISSN 2545-4919

Mulliqi, Haqif (2018) TEKNOLOGJIA E RE E KOMUNIKIMIT DHE NDËRVEPRIMI I FAKTORËVE STRUKTURORË, INSTITUCIONAL DHE SOCIOEKONOMIK NË ETIKËN GAZETARESKE NË KOSOVË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 243-258. ISSN 2545-4919

Mulliqi, Shpresë (2018) ROLI I TEKNOLOGJISË INFORMATIVE NË NDËRTIMIN E IDENTITETIT TË DIASPORËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 259-270. ISSN 2545-4919

R

Ramadani, Shadan (2018) DEZERTIMI SI MOTIV LETRAR NË VEPRAT E ALFRED ANDERSCH-IT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 121-131. ISSN 2545-4919

S

Sadiki, Rejhan (2018) KONTRIBUTI I GJUHËTARIT DANEZ HOLGER PEDERSEN PËR GJUHËN SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 62-64. ISSN 2545-4919

Salihi, Agron (2018) NDIKIMI DHE PËRDORIMI I DIGJITALIZIMIT TË TRASHËGIMISË KULTURORE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 195-197. ISSN 2545-4919

Salihi, Salajdin (2018) POLLOGU SIPAS GJORÇE PETROVIT. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 209-218. ISSN 2545-4919

Salihu, Salajdin (2018) ARMËTARIA NË TETOVË. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 192-194. ISSN 2545-4919

Shabani, Emine and Veseli, Esmije (2018) INTERKULTURALIZMI NË VEPRËN E REXHEP QOSJES. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 151-155. ISSN ISSN: 2545-4919

Smaqi, Laura (2018) MËRGIMI SI GJENERUES BOTË KRIJIMESH/KUPTIMESH TE KOLIQI. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 132-135. ISSN 2545-4919

Sulejmani, Berton (2018) KATEDRA E GJUHËS DHE LETËRSISË SHQIPE E UNIVERSITETIT TË TETOVËS -VATËR E ZHVILLIMIT TË GJUHËS SHQIPE DHE E PËRGATITJES SË KUADRIT ARSIMOR E SHKENCOR (1994 – 2018). ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 275-282. ISSN 2545-4919

Sulejmani, Berton (2018) KONTRIBUTI I STUDIUESVE TË HUAJ NGA UNIVERSITETET E PERANDORISË SË AUSTRO-HUNGARISË PËR ZHVILLIMIN E GJUHËS DHE SHKOLLËS SHQIPE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 13-21. ISSN 2545-4919

Sulejmani, Selam (2018) VEPRIMTARIA RADIODIFUZIVE E RADIO TETOVËS. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 271-275. ISSN 2545-4919

Z

Z. Shutaj, Mumin (2018) PËRÇAPJE NËPËR VEPRËN E SEVASTI QIRIAZIT “JETA IME” VËSHTRUAR NGA KËNDI I TRASHËGIMISË ETNOKULTURORE. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 198-296. ISSN 2545-4919

Д

ДАНИЛОВСКА, МАРИНА (2018) СВЕТОТ НА СОНОТ ВО РОМАНОТ “ПАЛАТАТА НА СОНИШТАТА” ОД ИСМАИЛ КАДАРЕ. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 162-164. ISSN 2545-4919

М

МАРКОВИЌ, МИХАЈЛО and НОВОТНИ, СОЊА (2018) ПРИДОНЕСОТ НА ВИКТОР ФРИДМАН ВО ПРОУЧУВАЊЕТО НА АЛБАНСКИОТ ЈАЗИК КАКО ДЕЛ ОД БАЛКАНСКАТА ЈАЗИЧНА ЛИГА. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 102-109. ISSN 2545-4919

С

СПАСОВСКА, Марина (2018) ТУРЦИЗМИТЕ КАКО НЕРАЗДЕЛЕН ДЕЛ ОД ЛЕКСИКАТА НА ТЕТОВСКИОТ ГОВОР. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 87-90. ISSN 2545-4919

СПАСОВСКА, Марина (2018) БАЛКАНСКИОТ ТИП НА ИДНОТО ВРЕМЕ ВО МАКЕДОНСКИОТ И ВО АЛБАНСКИОТ ЈАЗИК. ALBANOLOGJIA International Journal of Albanology, 5 (9-10). pp. 95-101. ISSN 2545-4919

This list was generated on Mon Oct 3 00:16:09 2022 CEST.